Suur kokkuvõte! 2023. aasta ilu- ja nahatrendid

Autor: Liisa Raudmets

Aasta viimased nädalad on täis jõuluootust ja pidude sära. Samuti on aastalõpp aeg, mil vaadata tagasi - analüüsida eelnevat, et luua paremat. 2023 on olnud pöörane aasta igas valdkonnas, ka ilu- ja nahahoolduses.
Vaatame tagasi iluaastale - millised olid 2023 aasta populaarsemad nahahooldusega seotud trendid? Siin on 10 enimvaadatud TikToki nahatrendi, mis jõudsid ka teistele sotsiaalmeedia platvormidele.


1. Dermaplaning - 4.7 miljardit vaatamist

Dermaplaning on protseduur, mille käigus raseeritakse näonahk spetsiaalse skalpelli või žiletiga. Selline raseerimine eemaldab nahalt surnud naharakud ja udukarvad ehk vellus karvad, tegu on nahka kooriva protseduuriga.
Pärast protseduuri jääb nahk sile ja pehme, meiki on lihtsam nahale kanda ning see püsib kauem. Enne dermaplaning protseduuri on tähtis nahk korralikult puhastada ning kasutada puhast žiletitera, et vältida põletiku teket. Dermaplaning protseduure võib teostada kodus või külastada ka nahakliinikut või salongi.

Tootesoovitused:

      

2. Glass skin - 3.6 miljardit vaatamist
Trend mille eesmärk on saavutada nn “klaas nahk”. See trend pärineb aasiast, kus pärl särav ja sile nahk on olnud iluideaal juba aastakümneid. #glassskin kogus 2023 aastal tohutult populaarsust ja nüüd on antud märksõna all tuhandeid videosid,
mis soovitavad innovaatilisi ilu- ja nahahooldustooteid ning seadmeid. Samuti jagatakse nn vanu lemmikuid ja ka sisemise ilu nippe ehk toitumis ja elustiiliharjumusi. Kõik selle nimel, et saavutada nahale tervislik sära.

Tootesoovitused:

   

3. Face yoga - 3 miljardit vaatamist
Näojoogat ja gua sha´d (hiinast pärit näomassaaži tehnika spetsiaalse kiviga) on praktiseeritud juba aastasadu. Viimastel aastatel on trend kogunud populaarsust ka läänemaailmas.
Näonaha, kaela ja dekoltee massaaž stimuleerib vereringet, aitab vähendada turseid ning parandab jumet. Massaaž on lõõgastav ning sellega kombineeritakse tavaliselt erinevad näoõlid või-
seerumid, et protseduuri veel tõhusamaks muuta. Näojoogat ja gua sha´d tuleks parimate tulemuste nimel teostada regulaarselt.

Tootesoovitused:

      

4. Micro beauty - 1.1 miljardit vaatamist
Nn mikroilu on ilu- ja nahahoolduse trend, mille peamine juhtlause on  - lõikame lühikeseks! See trend propageerib lühikesi küüsi ja soengut (bob stiil ja lühike tukk).
Stiletto stiilis küüned ja pikad lokid on minevik! Samuti on koomale tõmmatud meigirutiinid ja sättimisele kuluv aeg - mida lühem, seda parem.
Rõhutakse lihtsusele ja prantslannadele omasele - effortless chic ehk pingutusteta šikk stiilile.

Tootesoovitused:

      

5. Budget Beauty - 920 miljonit vaatamist
Budget beauty on sõna otseses mõttes taskukohane ilu. Majanduslanguse ja elu kallinemisega seoses otsivad inimesed odavamaid, aga siiski tõhusaid ilu- ja nahatooteid.
Selle trendiga jagavad TikToki kasutajad omavahel häid leide nii apteekidest, kui ilupoodidest. Trend on üdini positiivne, sest ilu- ja nahahooldus ei pea olema kallis!

Tootesoovitused:

     

6. Skincycling - 313 miljonit vaatamist
Tegu on tsüklilise nahahooldustrendiga ehk sellise nahahooldusrutiiniga, mille korral korduvad kindlad sammud korrapäraselt ja tsükliliselt.
Erinevalt paljudest teistest sotsiaalmeedias levivatest nahaga seotud trendidest on skincycling taga reaalselt oma ala ekspert -
dermatoloog dr. Whitney Bowe. Originaalne skincycling hõlmab endas õhtust nahahooldusrutiini ja koosneb 4st päevast:
1. päeva õhtul - naha koorimine, soovitatavlt AHA/BHA/PHA hapetega
2. päeva õhtul  - retinoidid (loe retinoidide kohta siit)
3. ja 4. päeva õhtul naha taastamine niisutavate ja rahustavate toodetega
Taaskord trend, mis on väga nahasõbralik ning sobib ideaalselt inimestele, kes alles tutvustavad aktiivaineid enda naharutiini.

Tootesoovitused:

     

7. Skin flooding - 270.8 miljonit vaatamist
Otsetõlkes naha üleujutamine - selle trendi eesmärk on saavutada niisutatud ja särav nahk. Rambivalguses on erinevad niisutavad toimeained ning nende kombineerimine
nahka pehmendavate ja oklusiivsete toimeainetega, et seda niiskust nahas hoida. Skin flooding rutiin koosneb sageli termaalveest, essentsidest ja seerumitest,
kreemidest ning lisaks nahapalsamitest ja salvidest.

Tootesoovitused:

 

NOTOX - 262 miljonit vaatamist
“Notox” on vastuliikumine botoxile (botuliintoksiin) ja ka teistele invasiivsematele protseduuridele. Ilu- ja nahahoolduses kogub üha suuremat populaarsust naturaalsus ja isikupära.
Möödas on 90ndate ilulõikuste ja kivistunud ilmete trend. Seetõttu otsitakse väheminvasiivseid võimalusi enda naha eest hoolitsemiseks.
#notox all jagatakse erinevaid nahahooldustooteid ja -vidinaid, nt. kodukasutamiseks mõeldud LED maske, mikrovoolu seadmeid, aktiivainetega seerumeid, kreeme ja maske.
Notoxi trend on nahahoolduse vaates pigem positiivne, sest rõhub ennetusele ja aitab vältida seda, et inimesed ei läheks iluprotseduuridega liiale. Samas peab mõistma, et pindmised vahendid -
nii kreemid, kui kodukasutatavad seadmed aitavad vaid mingi piirini. Tugeva nahalõtvuse ja kortsude korral on siiski vaja sekkuda tõhusamate protseduuridega, et saavutada soovitud eesmärke.

Tootesoovitused:

 

Skinstreaming - 95 miljonit vaatamist
Skinstreaming tähendab minimaalset nahahooldust. Tohutus ilu- ja nahahooldustoodete maailmas,
suunab see trend inimesed tagasi baas nahahoolduse ehk nahahoolduse ABC(D) juurde:
a) naha puhastamine b) naha niisutamine c) päikesekaitse d) aktiivaine/ravikreem
Taaskord trend, mis julgustab tarbima vähem ning rõhub regulaarsele ja korrapärasele nahahooldusrutiinile.
See trend on iga dermatoloogi unelm! Selline rutiin on turvaline ning tõhus. Väheneb allergia ja ärrituse oht, mis võib kaasneda liiga paljude ja
erinevate toodete üheaegsel kasutamisel. Mitmete erinevate toodete korral on raske ka aru saada, mis täpselt toimib ja mis mitte.
Nahahoolduses kehtib kindlasti “vähem on rohkem” moto, antud see trend saab suure aplausi!

Tootesoovitused:

  

10. Skinimalism - 52.3 miljonit vaatamist
Skinimalism on minimalism nahahoolduses. See on juba mitmes trend, mille eesmärk on naha- ja iluhoolduse nn kokkutõmbamine/ lihtsustamine.
Rõhutakse “vähem on rohkem” lähenemisele. Pigem kasutada vähem, aga kvaliteetseid ja enda nahale sobivaid tooteid.
Samuti rõhutakse ilu- ja nahahooldustoodete keskkonnamõjule.

Tootesoovitused:

    

Tundub, et lihtsuses peitub ilu(võlu)  - 2023 aasta läbiv trend on muuta ilu- ja nahahooldus võimalikult kergeks ja kiireks.
Soovitatakse vähem, aga pigem kvaliteetseid tooteid. Trendid on nahasõbralikud, loetletud esikümnest ei ole ükski trend selline midagi ei soovitaks proovida. 




Sulle võivad ka need meeldida